Conversion Rate Optimization

Conversion optimalisation, wat is dat eigenlijk? Dat u met die vraag rondloopt is best goed te begrijpen. Als het gaat om conversie is immers nog lang niet alles duidelijk. Daaruit valt dus ook direct af te leiden dat het slim is om een expert in te huren om u hierbij te helpen. Swimmingmonkey is die expert. Er zijn immers allerlei technieken die kunnen worden toegepast om van bezoekers klanten te maken. Of toch in ieder geval te zorgen dat bezoekers daadwerkelijk ook iets op uw website komen doen waar u beter van wordt. Dit is dan ook precies wat het optimaliseren van de conversie inhoudt.

Van bezoeker naar klant

Veel aandacht gaat altijd uit naar de vindbaarheid van websites. Wanneer de SEO op orde is, dan zullen de bezoekers binnenstromen. Wanneer die bezoekers eenmaal op een website zijn aangekomen is het natuurlijk wel ook belangrijk dat zij daadwerkelijk iets doen. U heeft er immers niets aan wanneer zij onverrichter zaken weer vertrekken. Daar komt conversion optimalisation in het spel. Door te zorgen dat alles op de juiste plek zit op de website bijvoorbeeld. Of door de juiste woorden te gebruiken. Al deze belangrijke zaken spelen mee als het gaat om het daadwerkelijke binnenhalen van klanten.

Doorlichten

Conversion optimalisation zal in belangrijke mate steunen op het doorlichten van de website. Is deze snel genoeg als het gaat om laadtijd? Is alles duidelijk te vinden? Wordt de potentiƫle klant op goede wijze aangespoord? Er zijn talloze mogelijkheden om meer conversie te bereiken. Ongeacht wat de conversie moet zijn. Het kan immers gaan om het doen van een aankoop, maar dit hoeft lang niet altijd het geval te zijn. Ook het inschrijven voor een nieuwsbrief, het invullen van een contactformulier of het aanvragen van een offerte kunnen allemaal goede vormen van conversie zijn. Zorg dus ook dat deze zaken goed mogelijk worden gemaakt.

Monitoren

Conversion optimalisation is nooit echt klaar. Het is belangrijk om de website voortdurend te blijven monitoren. Zo kunnen iedere keer weer nieuwe punten naar voren komen waardoor het nog beter kan. Zo blijft de groei steeds weer opnieuw aanhouden. Dit is een zeer belangrijk onderdeel als het gaat om het boeken van onlinesucces. Swimmingmonkey is dan ook de expert op dit gebied die u hierbij van dienst is. Door een scherp oog op de website te houden en de ontwikkelingen te analyseren kan voortdurend aan verbeteringen worden gewerkt. Neem daarom direct contact op om hiermee aan de slag te gaan.