Linkbuilding

Linkbuilding is een goed voorbeeld van off-page SEO. Wanneer aan het optimaliseren van websites voor zoekmachines wordt gedacht, dan wordt immers al snel gedacht aan alle zaken die u zelf kunt doen. Het schrijven van goede teksten bijvoorbeeld. Een factor die veel minder vaak naar voren komt, is het opbouwen en onderhouden van een goed netwerk van backlinks. Terwijl het juist zo is dat zoekmachineoptimalisatie in de basis voor een belangrijk deel op deze links steunt. Dat maakt het dus ook heel interessant om aan linkbuilding te doen. Door dit professioneel aan te pakken is veel mogelijk als het gaat om succes boeken.

De waarde van links

Linkbuilding heeft een belangrijke waarde. Dat heeft te maken met de manier waarop de algoritmes van zoekmachines naar de links kijken. Een link kan worden gezien als een stem op een website. Wanneer iemand naar uw site linkt, dan stemt deze als het ware op uw website. Daardoor wordt deze door de zoekmachines dus als net iets waardevoller gezien. Het is dus van belang om op de juiste manier om te gaan met deze situatie en veel goede links te verzamelen om de website beter vindbaar te maken. Hier is echter wel veel hulp bij nodig.

Kwaliteit

Dat linkbuilding geen gemakkelijke opgave is, heeft te maken met de manier waarop de algoritmes hiernaar kijken. Websites die vol staan met links, zijn geen echte websites, zo is de gedachte. De links moeten komen van andere websites met enige autoriteit. Wanneer op de juiste manier aan linkbuilding gedaan wordt, dan zal dit dus gepaard moeten gaan met SEO en copywriting. Daardoor kan het dus eigenlijk gezien worden als een samenspel in een compleet pakket. Alleen op deze manier kunnen zogenaamde kwalitatieve backlinks worden opgebouwd die helpen in het omhoogstuwen in de zoekresultaten. Een expert is dus essentieel in dit hele proces.

Hulp krijgen

Samen met Swimmingmonkey kunt ook u ervoor zorgen dat links uw website omhoog helpen. Door een goede strategie op het gebied van linkbuilding te voeren is het mogelijk om snel te zorgen voor betere resultaten. Wel is het dan natuurlijk van belang om het gehele proces te doorlopen en er de tijd voor te nemen om dit op de juiste manier te doen. Dit hoeft u er natuurlijk niet van te weerhouden. Het is daarom slim om nu direct contact op te nemen. Zo kan er direct worden begonnen met het opstellen van de strategie en het opbouwen van een netwerk aan links.